Posoda za česen ali čebulo

Česnik čebulnik

Predigra

Nek stric pride v atelje Dober dan, dober dan. Lahko nekaj vprašam? Povejte. Kaj vi bi meni za mojo ženo nardili tisto stvar za čebulo pa česen?
S pokrovom pa to. Tako lepo, pa luknje mora met, menda. Stric, mu rečem, mi delamo vse. Tudi česnik čebulnik za vašo ženo bomo nardili. Mah, je bil vesel. Zmenla sva se za bel česnik, malo manjši, kak liter bi naj držal in pokaže z rokami. Simpatično. Pa rdeč čebulnik. Seveda z rokami pokaže malo večjega. Bova ga zdaj narisala? vpraša. Stric, ne bova, jaz ga bom nardil, vam bo pa enostavno všeč. No, ženi še bolj. Gre 🙂

 

Lončarsko vreteno – zakon

Že par dni nisem delal na lončarskem vretenu in sem se v resnici kar razveselil. Še posebaj, ker sem zopet imel mini izziv. No, bilo mi je enostavno do tega, da bodo lepi. In ja, sem se potrudil.

Lotil sem se najprej belih. Na vretenu sem izdelal osnove in nato še pokrove. Ti so triki za nardit. Enostavno morajo pasat. Kar seveda obvladam v nulo. Moj nasvet: nardite raje malo večje, ker jih lahko potem še vedno postružite. Drugi dan, napasovanje. Sori, to je moja skovanka, ki pomeni, da prilagodiš pokrove tako, da so perfektni. Še ročke in šibamo.

Kaj naj rečem za rdeče čebulnike? Ista fora. Lončarsko vreteno je taman za osnove in pokrove, naslednji dan struženje in ročke. Bomba.

Ok. Osnove so bile narejene, pokrovi so pasali. Gledam od daleč in fak. Pa ti čebulniki zgledajo kot žare. Menda ja ne. Dobro. Ko sem dodal še ročke se je štos obrnil. Hvala bogu 🙂 Hm, mogoče bi pa moral začet delat žare. Čudna so pota gospodova.

Še za konec

To je to. Aja, bodo nepoglazirani, da se bosta česnek pa čebulka dobro počutla. Hm, stric je vprašal tud za ceno. Fuuul bi jih rad imel, se mu je vidlo. Rečem mu, da bo česnik 18, čebulnik pa 20, čeprav sem videl, da ne bom nikamor prišel, če bo vse tako poceni. Dela je blo stu. Ajd, stric, ta cena je vaša. Za druge bo pa drgačnejša.

Držite se in vadite, lončarsko vreteno ne sme stat 🙂

Naslednjič bom pisal o šalčkah, menda.

Lp
Borut

Česnik