Razpis za razstavo keramičnih skulptur – »Tudi mi bi goreli«

KUD Liber v sodelovanju z Društvom keramikov in lončarjev vabimo kiparje, lončarje in druge ustvarjalce v glini k sodelovanju na tematski razstavi keramičnih skulptur. Tokrat bomo razstavo posvetili 500. obletnici začetka protestantizma, ki je za Krško še posebno velikega pomena. V tem mestu sta živeli za reformacijo na naših tleh izjemno pomembni osebnosti – avtor prve slovenske slovnice Adam Bohorič in Jurij Dalmatin, ki je prvi prevedel Biblijo v slovenski jezik. V temnejšo plat zgodovine pa Krško zapisano kot mesto, kjer so sežgali največje število čarovnic na Slovenskem …

Tema: »Tudi mi bi goreli«

Interpretacije teme so lahko zelo različne, zato le to prepuščamo vam samim.

Dela so lahko abstraktna ali figuralna, dovoljeno je kombiniranje keramike z drugimi materiali in vse keramične tehnike.

Termin razstave: 7. oktober-4. november 2017

Razstavni prostor:
Da si bo razstavo lahko ogledalo čim večje število ljudi, jo bomo umestili v odprt atrij Mencingerjeve hiše, in ne v običajni zaprt galerijski prostor. Dela bodo sicer pod streho. Hiša bo ponoči zaklenjena in zaščitena z alarmom. Prav tako dela v času razstave ne bodo zavarovana, zagotavljamo pa vam, da bomo z njimi ravnali spoštljivo in odgovorno.

Rok:
Vsak avtor lahko prijavi eno delo. Rok za prijavo je 17. september 2017. Do navedenega datuma pošljite izpolnjeno prijavnico in tri fotografije dela na nevtralnem ozadju. Delo naj bo prikazano z različnih zornih kotov. Fotografije naj bodo primerne za objavo v katalogu (vsaj 300 dpi).

Prijavnico pošljite na naslov kud.liber@gmail.com. Na podlagi fotografij bo strokovna komisija, ki jo bo določilo Društva keramikov in lončarjev, izbrala dela za razstavo. Komisija bo prav tako izbrala tri dela za častna priznanja, ki jih bomo podelili ob odprtju razstave.

S poslano prijavnico se strinjate z razpisnimi in razstavnimi pogoji in potrjujete, da je izbrano delo avtorsko.

Oddaja in prevzem del:
Dela je potrebno dostaviti 24. ali 26. septembra 2017, v Lončarski atelje Bernhard, Cesta krških žrtev 2, 8270 Krško. V kolikor delo pošljete po pošti, naj bo ustrezno zaščiteno, v ustrezni embalaži in pripravljeno za ponovno pakiranje in pošiljanje.

Vsi stroški pošiljanja bremenijo avtorja.

Avtorji dela prevzamejo ob zaprtju razstave, 4. novembra 2017. Za neprevzeta dela organizator ne sprejema odgovornosti.

PRIJAVNICA